...............SELAMAT DATANG KE LAMAN PENDIDIKAN CIKGUJUMRAH.COM..................................................................................KONGSIKAN SUPAYA LEBIH RAMAI MENDAPAT MANFAATNYA......................................

18 October 2013

+++Unsur-Unsur Monoatom dan Dwi-atom+++

Unsur logam yang terdapat dalam jadual berkala kebanyakannya wujud dalam keadaan monoatom. Namun terdapat unsur yang wujud dalam bentuk  dwi-atom dan lebih. Ini kita panggil sebagai unsur-unsur yang wujud sebagai molekul kovalen. Gambar di bawah menunjukkan unsur-unsur yang wujud dalam keadaan dwiatom dan lebih.No comments:

Post a Comment

AKADEMI YOUTUBER MALAYSIA

Tentang Saya

Seorang yang mudah menerima perubahan sekeliling, mesra dan ceria. Sikap ingin tahu, suka mencuba dan bereksperimen menjadikan inovasi sebagai satu medium untuk membantu murid-murid khususnya. Yakin dan berani mencuba dalam apa juga bidang termasuklah bidang yang baru dan terkini. Kreatif dan Inovatif telah terbukti menjadi sebahagian daripada resipi kejayaan menjadi Guru Inovasi pelbagai pertandingan yang diikuti. Suka dan gemar berkongsi maklumat terutamanya dalam bidang pendidikan menjadikan semangat dalam berkarya.