...............SELAMAT DATANG KE LAMAN PENDIDIKAN CIKGUJUMRAH.COM..................................................................................KONGSIKAN SUPAYA LEBIH RAMAI MENDAPAT MANFAATNYA......................................

21 September 2021

TUTORIAL RAKAM VIDEO PDPC GUNA TELEGRAM

 TUTORIAL RAKAM VIDEO PDPC GUNA TELEGRAMAssalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Telegram telah di update (19/9/2021) dengan versi 3.1

Apa yang menarik untuk versi kali ini...???


Terdapat banyak yang menarik untuk versi updated telegram kali ini, yang paling menarik adalah rakaman video untuk voice chat sudah boleh digunakan. Jika sebelum ini, kaman dalam bentuk format audio sahaja boleh dilakukan. Untuk versi 3.1 ini, para guru khususnya akan gembira dengan berita ini.


Selain daripada itu, admin dalam group boleh melihat berapa dan siapa yang telah membaca mesej yang telah dihantar. Menarik kan...??? Fitur ini sangat sesuai untuk guru dalam mengesan bilangan murid yang telah membaca atau menjawab soalan daripada mesej yang telah dihantar oleh guru.


Terdapat banyak lagi fitur yang menarik untuk versi 3.1 ini dan pastinya akan ada lagi fitur yang lebih menarik selepas ini.


Jom tonton bagaimana membuat rakaman video PdPC menggunakan telegram walaupun cikgu hanya mempunyai 1 screen sahaja.


Semoga bermanfaat. Kongsikan supaya lebih ramai yang mendapat manfaatnya...


✅ LINK YOUTUBE

https://www.youtube.com/watch?v=tDd9Hl4Jnn8


✅ LINK CHANNEL

https://www.youtube.com/c/CikguJumrah


✅ KOLEKSI VIDEO TUTORIAL CIKGU JUMRAH 👇

https://youtube.com/playlist?list=PLBPFYF2lBRC13I9TUZWQDwV4gnVGTt81n


#telegram

#rakamanvideopdpc

No comments:

Post a Comment

AKADEMI YOUTUBER MALAYSIA

Tentang Saya

Seorang yang mudah menerima perubahan sekeliling, mesra dan ceria. Sikap ingin tahu, suka mencuba dan bereksperimen menjadikan inovasi sebagai satu medium untuk membantu murid-murid khususnya. Yakin dan berani mencuba dalam apa juga bidang termasuklah bidang yang baru dan terkini. Kreatif dan Inovatif telah terbukti menjadi sebahagian daripada resipi kejayaan menjadi Guru Inovasi pelbagai pertandingan yang diikuti. Suka dan gemar berkongsi maklumat terutamanya dalam bidang pendidikan menjadikan semangat dalam berkarya.