...............SELAMAT DATANG KE LAMAN PENDIDIKAN CIKGUJUMRAH.COM..................................................................................KONGSIKAN SUPAYA LEBIH RAMAI MENDAPAT MANFAATNYA......................................

01 January 2020

TEMPLAT PELAPORAN TAHUN 1, TAHUN 2 DAN TAHUN 3 TERKINITemplate Pelaporan PBD KSSR Semakan 2020 Terkini bagi Tahun 1, Tahun 2 dan Tahun 3 telah dimuat naik. Semua template telah dimuat naik bagi mengantikan template sedia ada oleh BPK. Semua template pelaporan bagi setiap mata pelajaran telah digabungkan dalam satu template SAHAJA.
PBD merupakan proses berterusan dalam PdP yang bertujuan untuk melahirkan murid secara holistik yang menguasai pengetahuan, kemahiran dan nilai ke arah kemenjadian murid seperti yang dihasratkan dalam Falsafah Pendidikan Kebangsaan. Keberkesanan dan kejayaan pelaksanaan PBD adalah hasil daripada komitmen guru, sokongan dan bimbingan semua pihak yang terlibat iaitu pihak pentadbir sekolah, PPD, JPN dan ibu bapa.

OBJEKTIF PBD

Templat Pelaporan PBD Tahap 1 dilaksanakan untuk mendapatkan gambaran tentang kemajuan pembelajaran murid di samping memberi maklum balas tentang pengajaran guru.
Melalui PBD, guru dapat:
 • mengesan pengetahuan sedia ada murid
 • mengesan perkembangan murid secara menyeluruh
 • mengenal pasti kekuatan dan kelemahan murid dalam pembelajaran dari semasa ke semasa
 • mengetahui keberkesanan PdP
 • merancang, mengubah suai dan menambah baik kaedah PdP
 • menjalankan tindakan susulan yang sesuai dengan serta merta.
Melalui PBD, murid dapat:
 • mengesan perkembangan diri
 • mengenal pasti kekuatan dan kelemahan dalam pembelajaran
 • meningkatkan pencapaian pembelajaran
Klik pautan berikut:

1 comment:

 1. As claimed by Stanford Medical, It's really the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh 19 KG less than we do.

  (By the way, it is not related to genetics or some secret diet and EVERYTHING to related to "how" they are eating.)

  BTW, I said "HOW", and not "what"...

  Tap this link to determine if this brief questionnaire can help you release your real weight loss potential

  ReplyDelete

AKADEMI YOUTUBER MALAYSIA

Tentang Saya

Seorang yang mudah menerima perubahan sekeliling, mesra dan ceria. Sikap ingin tahu, suka mencuba dan bereksperimen menjadikan inovasi sebagai satu medium untuk membantu murid-murid khususnya. Yakin dan berani mencuba dalam apa juga bidang termasuklah bidang yang baru dan terkini. Kreatif dan Inovatif telah terbukti menjadi sebahagian daripada resipi kejayaan menjadi Guru Inovasi pelbagai pertandingan yang diikuti. Suka dan gemar berkongsi maklumat terutamanya dalam bidang pendidikan menjadikan semangat dalam berkarya.