...............SELAMAT DATANG KE LAMAN PENDIDIKAN CIKGUJUMRAH.COM..................................................................................KONGSIKAN SUPAYA LEBIH RAMAI MENDAPAT MANFAATNYA......................................

18 June 2014

DOKUMEN STANDARD KURIKULUM PENTAKSIRAN (DSKP) TAHUN 5 2015

Salam 1 Malaysia,

Kawan2 semua di sini saya nak share DSKP untuk semua subjek yang akan diajar untuk murid2 Tahun 5 tahun hadapan (2015). Saya telah menghadiri 2 kursus untuk matapelajaran Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Kesihatan yang berlangsung selama 2 hari untuk setiap matapelajaran. Kalau sebelum ini, kursus seperti ini berlangsung sehingga 4 hari. Tapi mungkin sebab pihak BPK sendiri yang turun memberi taklimat untuk mengelakkan keciciran maklumat berlaku.

Bahan2 lain saya akan kongsikan kemudian.. insyaallah..

Boleh download terus.. (klik pada matapelajaran)

Selamat mendownload...sumber : http://cikgushamsudin.blogspot.com/2014/05/dokumen-standard-kurikulum-dan.html

16 comments:

 1. Terima kasih banyak-banyak atas maklumat yang dikongsikan. Semoga Allah memberkati setiap kebajikan yang anda lakukan.

  ReplyDelete
 2. MOHON SHARE DARLING... TQ

  ReplyDelete
 3. DSKP Pendidikan Moral (SK) Tahun 5 tidak ada. Di mana saya boleh dapat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. http://v2.ppdkinta.edu.my/index.php/layout/57-unit-akademik/196-bahan-dskp-pendidikan-moral-sk-sjkc-sjkt-tahun-5-2014

   Delete
 4. terima kasih dengan perkongsian ini, semoga diberkati..:)

  ReplyDelete
 5. as salam,boleh cikgu kongsikan template pelaporan yang dalam bentuk MS Excel?saya pun pergi taklimat ni tapi bahan saya dah hilang,laptop kena format..terima kasih cikgu ;)

  ReplyDelete
 6. as salam...dskp p.moral th.5 sk please..nak present utk in-house sklh

  ReplyDelete
 7. salam jumrah... awk ade slide powerpoint PJ & PK utk LDP tak? perlukan bantuan... -siti shafur

  ReplyDelete
 8. Assalamualaikum

  Terima kasih atas perkongsian. Saya cuba dapatkan pentaksiran utk Pen.Kesihatan tapi gagal mencapai link diatas. 'error page'. Bagaimana atau mungkin ada cara lain?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sory atas kesulitan... saya dah selenggara.. cuba sekali lagi.. terima kasih..

   Delete
 9. terima kasih di atas perkongsian maklumat. Semoga dipermudahkan segala urusan.

  ReplyDelete
 10. Saya ingin tagu ada tak pskp pend moral untuk tahun 5 sk?

  ReplyDelete
 11. Saya tidak dapat download bahan cikgu walaupun dah install dropbox. Adakah cara yang lebih mudah untuk saya download bahan cikgu. Terima kasih.

  ReplyDelete

AKADEMI YOUTUBER MALAYSIA

Tentang Saya

Seorang yang mudah menerima perubahan sekeliling, mesra dan ceria. Sikap ingin tahu, suka mencuba dan bereksperimen menjadikan inovasi sebagai satu medium untuk membantu murid-murid khususnya. Yakin dan berani mencuba dalam apa juga bidang termasuklah bidang yang baru dan terkini. Kreatif dan Inovatif telah terbukti menjadi sebahagian daripada resipi kejayaan menjadi Guru Inovasi pelbagai pertandingan yang diikuti. Suka dan gemar berkongsi maklumat terutamanya dalam bidang pendidikan menjadikan semangat dalam berkarya.