Sunday, April 3, 2022

RPT TAHUN 1 HINGGA TAHUN 5 SEMAKAN TERKINI SESI PERSEKOLAHAN 2022/2023

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Seperti yang dijanjikan Cikgu Jumrah akan kongsikan Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) bagi sesi persekolahan 2022/2023 untuk Tahun 1 hingga Tahun 5...

Awat Tahun 6 takda..?? Ada ceq... Jangan risau, hari tu Cikgu Jumrah dah share awal2 dulu untuk tahun 6, kalau hampa nak nanti klik ja link yang diberikan kat bawah ni...

Maaf yer, tahun ini CJ agak busy sikit tu yang upload lambat RPT tahun ini. Mungkin salah satu sebabnya adalah kerana belum menyesuaikan diri dengan sesi persekolahan yang sudah berubah dek kerana pandemik yang melanda dunia. Cikgu Jumrah juga sibuk menyelesaikan task Segmen Khas AWESOME BERSAMA JLAS anjuran Akademi Youtuber Malaysia (AYU). 

Klik link di bawah untuk menonton 10 Siri Segmen Khas yang memaparkan rancangan yang mencungkil kehebatan murid-murid seluruh Malaysia.  

AWESOME BERSAMA JLAS

Okay... Nak RPT kan... yer sayang... Cikgu nak bagi lah ni.. hehehe

Klik sahaja Subjek yang dikehendaki..

Selamat Mendownload...

Kalau rasa perkongsian ini berguna, kongsikan kepada rakan2 agar lebih ramai yang dapat manfaatnya... Nak share macamana..??

copy jer link dibawah ya pastu paste jer kat group whatsapp sekolah...

👇👇👇

https://www.cikgujumrah.com/2022/04/RPTSEMAKANTERKINI20222023.html


Terima Kasih


TAHUN 1

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL (PSV)

PENDIDIKAN MUZIK


TAHUN 2

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL (PSV)

PENDIDIKAN MUZIK


TAHUN 3

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL (PSV)

PENDIDIKAN MUZIK


TAHUN 4

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL (PSV)

PENDIDIKAN MUZIK

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


TAHUN 5

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL (PSV)

PENDIDIKAN MUZIK

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


TAHUN 6

Sila klik pada pautan di bawah untuk mendapatkan RPT Tahun 6

👇👇👇👇

RPT TAHUN 6


Selamat Mendownload..

Jangan lupa Share yer.. 

Terima kasih








DSKP TAHUN 1 HINGGA TAHUN 6 SEMAKAN TERKINI

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera..


Berikut dikongsikan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) semakan terkini.

Kerangka Kurikulum Standard Sekolah Rendah


DSKP terkini Semakan 2017 yang dikongsikan ini tersedia untuk semua mata pelajaran bagi murid Tahun 1 hingga Tahun 6

Selamat Mendownload...

Sekiranya perkongsian ini bermanfaat, kongsikan agar lebih ramai yang mendapatkan manfaatnya..


TAHUN 1

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK


TAHUN 2

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK


TAHUN 3

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK

 

TAHUN 4

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


TAHUN 5

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


TAHUN 6

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

SAINS

SCIENCE (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PENDIDIKAN MUZIK

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


Selamat Mendownload...
Feel free to visit my Channel:





Monday, March 21, 2022

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN (RPT) TAHUN 6 SEMAKAN TERKINI SESI 2022/2023

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Apa khabar semua.. Harap semuanya dalam keadaan yang sihat hendaknya.. 

Semoga Covid 19 ini pergi menjauh...

Baiklah, seperti setiap tahun, CJ akan kongsikan Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) untuk semua khususnya untuk para guru. Sumber yang CJ perolehi adalah daripada Group Telegram RPT Percuma.

Terima kasih kepada para guru yang menyumbangkan RPT untuk dikongsikan. Semoga pahala akan terus mengalir seperti air sungai..

Tanpa membuang masa jemput download RPT untuk Tahun 6 bagi beberapa Mata Pelajaran Semakan Terkini.


RPT TAHUN 6 (2022/2023)


BAHASA MELAYU

SOW ENGLISH

SAINS

SAINS (DLP)

MATEMATIK

MATHEMATICS (DLP)

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

PENDIDIKAN JASMANI

PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN MUZIK

PENDIDIKAN SENI VISUAL

REKA BENTUK TEKNOLOGI (RBT)

SEJARAH


Selamat mendownload.

Jika perkongsian ini bermanfaat, kongsikan kepada rakan guru anda agar lebih ramai yang mendapat manfaatnya.




Thursday, February 24, 2022

MySG : MALAYSIAN SCHOOL GOVERNANCE

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Cikgu Jumrah ingin berkongsi satu dokumentasi yang tengah hangat diperkatakan dekad ini.

Apa itu MySG...?

Apa tujuan MySG itu..?

Untuk siapa MySG tu..?


Secara ringkasnya

 MySG merupakan satu garis panduan pengurusan sekolah yang komprehensif dan sistematik bertujuan untuk mengatasi isu kekaburan peranan guru dan Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) di sekolah serta menyeragamkan pengurusan sekolah berdasarkan program dan aktiviti dari Bahagian-bahagian KPM yang perlu ada di semua sekolah.


Untuk maklumat lanjut boleh lihat pada paparan berikut atau boleh download terus sebagai simpanan para guru dan AKP. Sekiranya perkongsian ini bermanfaat, boleh kongsikan untuk kegunaan dan manfaat bersama. Terima kasih.


MySG SEKOLAH RENDAH




MySG SEKOLAH MENENGAH





Semoga bermanfaat.

Berminat untuk download boleh klik di bawah ini:







.T.E.R.I.M.A.  .K.A.S.I.H.
 

RPT TAHUN 1 HINGGA TAHUN 5 SEMAKAN TERKINI SESI PERSEKOLAHAN 2022/2023

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Seperti yang dijanjikan Cikgu Jumrah akan kongsikan Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) bagi sesi persek...